Rotterdam Ahoy, 16 - 17 september 2020

Randmanifestaties en seminars 2018

Artist & Innovator Daan Roosegaarde - Studio Roosegaarde

13:30

Landscapes of the Future

Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (1979) is internationaal bekend door zijn futuristische ontwerpen die de nieuwe relatie tussen mensen en technologie ontdekken. Met humor en vol energie stelt hij de Nederlandse overlegcultuur aan de kaak. ‘Ja maar’ bestaat in zijn vocabulaire niet.

Toevoegen aan kalender13/09/2018 13:30:0013/09/2018 14:30:00Artist & Innovator Daan Roosegaarde - Studio RoosegaardeLandscapes of the Future De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (1979) is een creatieve denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte onderzoeken. Roosegaarde wordt al sinds jonge leeftijd gedreven door geschenken uit de natuur zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen. Zijn fascinatie voor natuur en technologie wordt gereflecteerd in zijn iconische ontwerpen zoals Smart Highway (wegen die overdag door zonlicht opladen en ’s nachts licht afgeven), Waterlicht (een virtuele overstroming) en Smog Free Project (’s werelds eerste smog stofzuiger en sieraden van smog maakt). Roosegaarde studeerde af van Het Berlage Instituut met een master in Architectuur. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij samen met zijn team van designers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen creëren ze ‘Landschappen van de Toekomst’ en ontwikkelen ze slimme, duurzame prototypes voor de steden van morgen. Roosegaarde is een Young Global Leader van het World Economic Forum en is tot Kunstenaar van het jaar 2016 verkozen. Roosegaarde heeft de Grand Award for Sustainability en de Gold Award gewonnen tijdens de Design For Asia Awards, hij heeft de London Design Innovation Medal gewonnen, de INDEX Design Awards, de World Technology Award, twee Dutch Design Awards, de Charlotte Köhler Award, en China’s Most Successful Design Award. Hij exposeerde in het Design Museum in London, het Stedelijk Museum Amsterdam, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris, Victoria & Albert Museum en in diverse publieke ruimtes in Europa en Azië. Daan Roosegaarde is door Forbes and Good 100 verkozen tot ‘Creative Change Maker’ en deelt regelmatig zijn visionaire ideeën op conferenties over de hele wereld zoals TED en Design Indaba. www.studioroosegaarde.net ©Studio Roosegaarde ©Studio Roosegaarde ©Studio Roosegaarde seminar room - hal 1 DD/MM/YYYY Meer info

Paul de Ruiter - Paul de Ruiter Architects

17:30

Light and the living building

Daglicht en kunstlicht zijn in de visie van De Ruiter nauw met elkaar verbonden. Veel daglicht binnenlaten is niet alleen goed voor de gezondheid, maar reduceert de vraag naar kunstlicht ook aanzienlijk. Dat laatste vormt een grotere milieubelasting dan velen denken. Met een slim ontworpen gevel, die directe zoninstraling en de zonnewarmte buiten houdt, kan enorm veel bereikt worden.

Nicholas Ninaber van Eijben - Nic&Mic

19:00

The Art of Upcycling by Ocean Sole

De inspirerende kunstwerken van Ocean Sole vertellen een bijzonder verhaal, ‘The Art of Upcycling’. De broers Nicholas en Michael (Nic&Mic) zijn sinds 2014 de Europese partner voor de kleurrijke slipperkunst. De twee broers zijn een groot voorstander van het ‘Trade Not Aid’-concept. Nicholas vertelt met veel passie over hun avontuur met Ocean Sole en hoe je door goed zaken doen de wereld schoner en leuker kunt maken. 

architect
meets
innovations

Andere landen

Klik hier

Join the conversation #ATWNL

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Profiles of Architects