Rotterdam Ahoy, 16 - 17 september 2020

Randmanifestaties en seminars 2018

LOVELY LIGHT by MaterialDistrict

De nieuwe tentoonstelling “Lovely Light”, die Materia exclusief voor ARCHITECT@WORK heeft samengesteld, heeft als thema licht. We hebben licht nodig om te kunnen leven, voor zuurstof, voor energie en voor onze gezondheid. Met licht kunnen we de hele nacht doorfeesten, kunnen we kleuren zien en we worden er vrolijk van. Daglicht stimuleert namelijk het lichaam om serotonine aan te maken, wat grote invloed heeft op onze stemming, geheugen, eetlust, zelfvertrouwen, emotie en zelfs de verwerking van pijnprikkels. Maar wat kan materiaal allemaal met licht? De MaterialDistrict-tentoonstelling toont de bezoeker met materiaalsamples, inspirerende projecten en bijzondere objecten het belang en de mogelijkheden van licht in architectuur.

Een ontdekkingstocht langs 125 bijzondere materialen die allemaal een relatie met licht hebben, onderverdeeld naar de categorieën lichtdoorlatendheid, lichtreflectie, UV-reagerend, lichtabsorptie en lichtproductie. Materialen die extra daglicht de ruimte in brengen of juist licht absorberen. Of doorschijnend hout en beton, superblack coatings die 98% licht absorberen, iridiserende coatings, energie-opwekkende folies en materialen die interactief translucent zijn. De mooiste Glow-in-the-darks, textiel met LED en automatisch zonwerend glas. Functioneel of esthetisch. Kortom: de MaterialDistrict-tentoonstelling “Lovely Light” toont de mooiste en nieuwste materialen en projecten rondom het thema licht.

Over MaterialDistrict

MaterialDistrict is het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren. MaterialDistrict stimuleert gezamenlijke innovatie op weg naar een mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving. Rond een onafhankelijke en continu groeiende collectie van meer dan 2.500 inspirerende materialen brengt MaterialDistrict bouwprofessionals samen: dagelijks via www.materialdistrict.com, jaarlijks op Material Xperience en periodiek rond actuele thema’s en events.

www.materialdistrict.com

Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere landen

Klik hier

Join the conversation #ATWNL

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Profiles of Architects