Rotterdam Ahoy, 16 - 17 september 2020

Randmanifestaties en seminars 2018

Artist & Innovator Daan Roosegaarde - Studio Roosegaarde

Landscapes of the Future

De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde (1979) is een creatieve denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte onderzoeken. Roosegaarde wordt al sinds jonge leeftijd gedreven door geschenken uit de natuur zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen. Zijn fascinatie voor natuur en technologie wordt gereflecteerd in zijn iconische ontwerpen zoals Smart Highway (wegen die overdag door zonlicht opladen en ’s nachts licht afgeven), Waterlicht (een virtuele overstroming) en Smog Free Project (’s werelds eerste smog stofzuiger en sieraden van smog maakt).

Roosegaarde studeerde af van Het Berlage Instituut met een master in Architectuur. In 2007 richtte hij Studio Roosegaarde op, waar hij samen met zijn team van designers en ingenieurs werkt aan een betere toekomst. Samen creëren ze ‘Landschappen van de Toekomst’ en ontwikkelen ze slimme, duurzame prototypes voor de steden van morgen. Roosegaarde is een Young Global Leader van het World Economic Forum en is tot Kunstenaar van het jaar 2016 verkozen.

Roosegaarde heeft de Grand Award for Sustainability en de Gold Award gewonnen tijdens de Design For Asia Awards, hij heeft de London Design Innovation Medal gewonnen, de INDEX Design Awards, de World Technology Award, twee Dutch Design Awards, de Charlotte Köhler Award, en China’s Most Successful Design Award. Hij exposeerde in het Design Museum in London, het Stedelijk Museum Amsterdam, Tate Modern, Tokyo National Museum, Le Musée des Arts Décoratifs Paris, Victoria & Albert Museum en in diverse publieke ruimtes in Europa en Azië. Daan Roosegaarde is door Forbes and Good 100 verkozen tot ‘Creative Change Maker’ en deelt regelmatig zijn visionaire ideeën op conferenties over de hele wereld zoals TED en Design Indaba.

www.studioroosegaarde.net

Daan Roosegaarde

©Studio Roosegaarde

Lotus Dome

©Studio Roosegaarde

Windlicht

©Studio Roosegaarde

Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere landen

Klik hier

Join the conversation #ATWNL

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Profiles of Architects