Rotterdam Ahoy, 16 - 17 september 2020

Randmanifestaties en seminars 2018

The ART of Upcycling by OCEAN SOLE

Stel je eens voor: een strand in Kenia, wit zand en blauwe golven. De zon schijnt neer op dat wat de golven achterlaten. Zeewier, schelpen en heel iets anders. Iets wat daar niet thuishoort, een teenslipper. Sterker nog, het hele strand is bezaaid met teenslippers!

Een groot gedeelte van de wereldbevolking loopt op teenslippers. Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik. Dit in combinatie met een onderontwikkeld afvalverwerking-systeem zorgt ervoor dat in ontwikkelingslanden de teenslippers in de natuur en uiteindelijk in de oceanen terecht komen. Gepassioneerd door de oceanen en zich bewust van het belang van ecosystemen, tackelt het Keniaanse Ocean Sole dit probleem.

De aangespoelde teenslippers worden verzameld, schoongemaakt en verlijmd. Vervolgens verwerkt het creatieve team van ambachtslieden de teenslippers tot de kleurrijke dieren. Drie lokale én mondiale problemen worden aangepakt: het voorkomt en verhelpt vervuiling van land en zee door de plastics, het creëert werkgelegenheid én het beperkt houtkap voor houtkunstwerken. De inspirerende kunstwerken van Ocean Sole vertellen een bijzonder verhaal, ‘The Art of Upcycling’. De broers Nicholas en Michael (Nic&Mic) zijn sinds 2014 de Europese partner voor de kleurrijke slipperkunst.

www.nicmic.nl

Klik hier voor een informatiefilmpje

Nic&Mic-OceanSole.jpg
Ocean Sole_ Safari.jpg
OceanSole-animals.jpg
Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere landen

Klik hier

Join the conversation #ATWNL

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Mediasponsor

Profiles of Architects