Rotterdam Ahoy, 12 - 13 september 2018

Randmanifestaties 2016

Wonders of Water by MATERIA

De tentoonstelling `Wonders Of Water` staat volledig in het teken van het belang van water voor de innovatie van materialen. De voorschrijver wordt getrakteerd op 125 bijzondere materiaalsamples en een aantal bijzondere objecten die je zullen verwonderen. 

Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Water bedekt 71% van het aardoppervlak en wordt vanuit de Klassieke Oudheid beschouwd als een van de natuurelementen naast aarde, vuur en lucht. Maar water is niet alleen een bron voor leven, maar ook een bron voor materialen!

Materia laat op ARCHITECT@WORK de vrijwel grenzeloze mogelijkheden zien van water als (inspiratie)bron voor materialen. De bezoeker zal zich zeker verwonderen bij het zien van de vele innovaties op deze tentoonstelling: tapijt gemaakt van gerecyclede visnetten, behang van schelpen, leer van pijlstaartrog. Of wat te denken van isolatie gemaakt van zeewier of algen die worden gebruik voor de productie van dakbedekking?

Maar niet alleen de zee is een oneindige bron voor materialen, de tentoonstelling laat ook zien dat materialen en water vriend en vijand zijn. Materialen die extreem waterproof zijn, of juist een open structuur hebben om het water zijn gang te kunnen laten gaan. En wist je dat er veel materialen gegroeid zijn dankzij water? Zo is het mogelijk om bio laminaten te maken van zetmeellijm en plant vezels, of constructieboard te produceren uit aardappelkurk en organische hars!

Kortom: laat je tijdens ARCHITECT@WORK onderdompelen in de wonderbaarlijke wereld van het water.

 

Over MATERIA

MATERIA is het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren. Materia stimuleert gezamenlijke innovatie op weg naar een mooiere, meer duurzame en hoogwaardig gebouwde en ingerichte omgeving. Rond een onafhankelijke en continu groeiende collectie van meer dan 2.500 inspirerende materialen brengt Materia bouwprofessionals samen: dagelijks via www.materia.nl, jaarlijks op Material Xperience en periodiek rond actuele thema’s en events.

Logo Materia

Terug naar overzicht

architect
meets
innovations

Andere landen

Klik hier

Join the conversation #ATWNL

Design & Plan

Online Product Directory

Mediapartner

Profiles of Architects

Sponsors 2016